Om oss

Under mitten av 1970-talet övertog familjen Henningson, Vägmaskiner AB i Norrköping.

Företaget som arbetade med entreprenadmaskiner och markbyggnadsentreprenader växte och ett behov uppstod att anskaffa anpassade lokaler för reparationer, service och underhåll av maskinparken.

1979 anskaffades fastigheten Bronsen 1, på Ingelstad i Norrköping med en yta av ca 32 000m². På fastigheten uppfördes kontor, verkstad och tvätthall för Vägmaskiners behov. Därutöver uppfördes lager- och logistiklokaler för först Transportkompaniet, men senare också för Fraktarna och Nordisk Transport & Spedition. Fastigheten utvecklades under 80-talet med i första hand lager- och logistiklokaler med tillhörande kontor.

Mellan 1995 och 2005 har hela fastigheten konverterats till handel och Ingelsta är idag Norrköpings stora område för externhandel.

I augusti 2008 säljs kv Bronsen 1 och ägs sedan dess av Eurocommercial Properties Sweden AB.

Mellan år 2006-2008 utvecklar vi tillsammans med Axfast norra ingelsta, ett handelsområde om totalt ca 21 000 m2. Bolaget säljs till Warburg-Hendersson under våren 2008.

Under sommaren 2008 förvärvas de första hyreshusen och Bronsfastigheter AB har idag ca 2000 m2 bostäder och lokaler i attraktiva områden i Centrala Norrköping.

I vårt dotterbolag BF Logistik AB uppförde vi under 2011 Sveriges första lager som miljöklassats och LEED-certifierats.

Bronsfastigheter AB är idag moderbolag till BF Development AB, BF Utveckling AB, BF Logistik AB, Silvret Nio AB och Agrotec AB.

Fastighetsförvaltning

Vi förvaltar i huvudsak de egna fastigheterna,  men kan även åta oss olika förvaltningsuppdrag. Snöröjning, sandning samt sandupptagning med sopmaskin kan erbjudas kund.

Se länk till Agrotec AB